Prenumerera på Teknikens Värld

Lexus visar upp sporthybriden LC 500h

Lexus ger oss en förhandstitt på hybridversionen av nya LC-modellen som är lika kraftfull som V8-modellen.

Lexus LC 500h

Under bilsalongen i Detroit i mitten av januari presenterade Lexus sin helt nya modell LC, en sportcoupé med 477-hästar V8 under huven. Inför Genève-salongen får vi n en förhandstitt på den kommande hybridversionen av samma bil.
Utseendemässigt är det dock inte mycket som skiljer hybriden LC 500h från konventionella LC 500, förutom att Lexus valt att visa upp den förstnämnda i en blå färg och att den har ordet hybrid påklistrat framför bakhjulen.

Lexus LC 500h

LC 500h ska vara utrustad med nästa generation av hybridteknik som går under namnet ”Lexus Multi Stage Hybrid System”, som ska ge ”förbättrad körglädje, bättre prestanda och ökad effektivitet”. Exakt vad drivlinan består av meddelar de dock inte. Men enligt uppgift drivs LC 500h troligtvis av en 3,5-liters V6 som levererar 312 hästkrafter, med hjälp av en elmotor med 217 hästkrafter ska den sammanlagda effekten vara 476 hästkrafter. Alltså ungefär samma effekt som V8:an i LC 500.

Lexus LC 500h

Det ryktar även om att samma drivlina senare kommer att monteras i lyxsedanen LS, men när eller om det blir av återstår att se. Komplett information om nya LC 500h får vi när bilsalongen i Genève drar igång i mars.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa