Prenumerera på Teknikens Värld

Linus Lundqvist till Formel 3

18-årige Linus Lundqvist får fortsatt förtroende från Double R Racing. Nu avancerar Tyresö-sonen till den brittiska Formel 3-serien.

Linus Lundqvist F3

Linus Lundqvist, vinnare av Formula STCC Nordic 2016, fortsätter att köra för brittiska Double R Racing kommande säsong. Fem segrar och elva pallplatser gav 2017 en femteplats i det brittiska Formel 4-mästerskapet, bra nog för att avancera till Formel 3.

Det blir emellertid inte första gången han sätter sig i F3:a för att tävla den 31 mars på Oulton Park då säsongen med åtta deltävlingar drar igång. Förra året gjorde han ett inhopp på belgiska Spa-Francorchamps.

Linus Lundqvist F3

– Jag lärde mig mycket vid inhoppet på Spa, och det var en av de stora höjdpunkterna för mig förra säsongen. Jag hittade mer och mer fart och mot slutet av helgen var jag bara några tiondelar efter de allra snabbaste, säger Linus.

Det brittiska Formel 3-mästerskapet är en riktig klassiker med rötter bak till 1950-talet. Bland mästarna märks förare som Jackie Stewart, Ayrton Senna och Daniel Ricciardo men även svenskar som Gunnar Nilsson och Stefan Johansson.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa