Prenumerera på Teknikens Värld

Linus Lundqvist vinnare i Formula STCC Nordic

Linus Lundqvist, 17 år från Tyresö, är segrare i Sveriges enda formelbilsmästerskap, Formula STCC Nordic.

linus-lundqvist

Linus Lundqvist säkrade titeln vid den finländska deltävlingen på Alastaro i helgen men först efter hårda bataljer med hemmaföraren och förste utmanaren Juusu Puhakka.

Linus vann första heatet men hade en alltför hård duell med Puhakka vilket gjorde att han flyttades ner till tredje plats, finländaren till sjätte.
I det andra heatet var svensken åter först över mållinjen och nu fick han behålla segern. Det innebar att han säkrade titeln men även ädlaste valör i mästerskapet North European Zone (NEZ) och junior-SM.
Linus Lundqvist har kört tolv race i år och vunnit åtta. Det kan bli mer eftersom finaltävlingen i STCC på Ring Knutstorp återstår. Ingen kan dock hota honom i mästerskapet.

Linus Lundqvist har ambitionerna att komma ut på den internationella scenen nästa år. Närmast på programmet står tester i Formel 4.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa