Prenumerera på Teknikens Värld

Mattias Ekström gräver efter guld i Argentina!

Mattias Ekström har fått tummen upp från Audi Sport att avstå DTM-finalen i Hockenheim för att i stället köra rallycross-VM typ 40 mil därifrån i Buxtehude, Hamburg.

Mattias Ekström EKSRX
facebook.com/EKSRX

Mattias Ekströms DTM-säsong har inte gått enligt plan och han har inget att göra med tätstriden. I rallycross-VM med sitt EKS-team har det gått desto bättre och han leder nu VM med tio poäng före Petter Solberg, Norge, i en DS.
Det hade ju varit urbota dumt av Audi Sport att tvinga Mattias att avstå från deltävlingen på Buxtehude för att skrapa ihop DTM-poäng som hur det än hade gått inte räckt till någon framskjuten placering.

Nu får Ekström chansen att bli världsmästare i rallycross i stället. Även om det inte är en officiell satsning från Audi Sport rör det sig en hel del folk och bilar från just dessa runt team EKS. Det står också Audi Sport på tävlingsbilen.
Tre tävlingar återstår i rallycross-VM och det hela avslutas i Argentina 27 november. Mycket talar för att allt avgörs i finalen.
Go hard or go home Mattias!

René Rast som kört mycket för Audi de senare åren ersätter Mattias Ekström i DTM.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa