Prenumerera på Teknikens Värld

Mattias Ekström segrade i DTM

Mattias Ekström tog en överlägsen seger i andra DTM-loppet på Hungaroring vilket var hans första seger i DTM sedan augusti 2015.

Mattias Ekström
Audi Communications Motorsport

Mattias tog starten och kunde sedan dryga ut eftersom Edoardo Mortara, Audi, och Marco Wittman, BMW, kolliderade i starten.

Ekström slog ner på tempot för att teamkamraten Mortara skulle komma ifatt och få viktiga totalpoäng, men det visade sig att denne fått en punktering och tvingades i depå för att byta hjul.

Wittman, som tog sig i mål som fyra, leder DTM inför finalen på Hockenheim med 14 poäng. Ledningen kunde ha varit hela 26 poäng, men efter racet uteslöts han från resultatlistan av tävlingsledningen. Även Daniel Juncadella uteslöts, dock har han ingenting med titelfighten att göra.

Felix Rosenqvist gjorde en ny stark insats i DTM och slutade trettonde i sin ART-Mercedes. I det första loppet gick det än bättre för Felix som slutade åtta och var bäste Mercedesförare i mål.

Vad kan stoppa Mercedes från att ge Rosenqvist ett kontrakt för 2017?

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa