Prenumerera på Teknikens Värld

Maybach slutar säljas

Superlyxmärket Maybach fasas nu sakta ut, sedan ägarna Mercedes slutat lista priserna på Maybachs fem modeller på USA-marknaden.

maybach-landaulet

Den sista spiken i kistan är nu inslagen i Maybachs historia. Officiellt kommer märket läggas ner i april nästa år men det går alltså inte längre att köpa någon av modellerna Maybach 57, 57 S, 62, 62 S eller Landaulet enligt Mercedes USA:s nya prislistor. Där står enligt In Auto News det numer ”discontinued” eller ”avslutad” efter Maybach-modellerna.

Ett inte alltför långsökt antagande är att det är i och med introduktionen av nya S-klass nästa år som man beslutat att lägga ner Maybach. Märket har de senaste åren fört en tynande tillvaro de senaste åren. Den tröga försäljningen landade till slut på 190 bilar totalt för 2010. Motsvarande siffra för huvudkonkurrenten Rolls-Royce var samma år 2 711 bilar.

De bilar som hunnit bli beställda ska nu tillverkas fram till april 2013. Sedan tidigare har det pratats om att bilen som ska ersätta märket blir en förlängd lyxversion av nästa generation S-klass.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa