Prenumerera på Teknikens Värld

Mazda bekräftar ny wankelmotor – via Twitter

Samtidigt som Mazda RX-8 är på väg in i bilhimlen pågår följetongen om huruvida Mazda har skrinlagt planerna på en ny wankelmodell eller ej. Det senaste budet kommer från Mazdas PR-avdelning, via Twitter.

mazda-wankel

Vi har flera gånger under sommaren och hösten i år kunna berätta om och följa olika rykten och uppgifter om hur Mazda har valt att lägga planerna på en ersättare till sportcoupén RX-8 på hyllan eller ej. Senaste budet kommer från Mazdas PR-avdelning, som via den internetbaserade sociala plattformen Twitter låtit meddela att utveckling av en ”ny modell med en nästa generations wankelmotor” är på gång.

Klart står dock att en ny modell ligger en bit in i framtiden. Mazdas tradition av wankelförsedda sportmodeller, som går tillbaka till 1960-talet, får sig därför, om inte annat, ett avbrott på några år.

Med de 140 tecken som är tillåtet som max att skriva på Twitter går det förstås inte att få plats med särskilt mycket mer än ett bekräftande. Mycket tyder dock på att vi kommer att få se Mazdas nyutvecklade bränslesparande SkyActiv-teknik i den nya wankelmotorn, något som kan vara välbehövligt då mycket av kritiken mot motortypen har varit just den stora törsten på bensin.

När den nya modellen kan tänkas se dagens ljus är för tidigt att spekulera om i dag, men räkna inte med att den dyker upp före 2013.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa