Prenumerera på Teknikens Värld

Mercedes avhopp – dödsstöten för DTM?

Mercedes lämnar DTM efter säsongen 2018 och rimligen borde det innebära att mästerskapet då läggs ned.

Mit 16 Siegen zur DTM-Meisterschaft 1992: Legendäre DTM-Erfolgssaison für Mercedes-Benz vor 25 Jahren

Som vi kunde berätta i går drar sig Mercedes ur DTM efter nästa års säsong. Mercedes har varit en av stöttepelarna i DTM sedan starten, oavsett vad serien haft för namn och i vilka länder den körts.

Tidigare har bland annat Opel och Alfa Romeo dragit sig ur DTM men det fick inte samma konsekvenser som när nu Mercedes försvinner. Kvar återstår då Audi och BMW och det känns tveksamt att de skulle ställa upp med nio bilar vardera för att få ett startfält liknande dagens.

Det har i flera år ryktats om att såväl amerikanska som japanska team skulle inlemmas i DTM men det förefaller att stanna vid rykten. Mercedes kommer istället att ge sig in med full satsning i Formel E och med ytterligare race under bältet borde Felix Rosenqvist vara ett intressant namn för tyskarna. Om han inte då kör IndyCar, där han nu testat två gånger framgångsrikt.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa