Prenumerera på Teknikens Värld

Mercedes C-klass Cabriolet kommer till Genève – första skissen

Det blir cabriolet-tätt i Mercedes-montern på bilsalongen i Genève. Nu får vi se första skissen på nya Mercedes C-klass i cabrioletutförande.

mercedes-benz-c-klass-cabriolet

Att nya Mercedes C-klass kommer i cabrioletuförande är inte särskilt förvånande, med tanke på att vi redan i fjol fick se modellen i coupétappning. På bilsalongen i Genève nästa månad kommer den officiella premiären, men redan nu får vi en första skiss på bilen – och om vi ska tro formerna på C-klass Coupé så är det en riktigt linjeskön cabriolet vi har att vänta.

Under skalet får vi förmodligen se motorer vi redan känner igen, med start i den turbomatade tvålitersfyran C300 på 245 hästkrafter. Senare ryktas även en AMG-version komma. Troligen blir det ett fällbart tygtak som C-klass Cabriolet förses med, prekonkurrenten BMW 4-serie Cab.

Försäljningsstart för C-klass Cab blir i höst, och vid premiären på Genèvesalongen kommer den även få sällskap i cabriolethörnan av redan visade SL och SLC liksom värsting-vagnen Mercedes-AMG S65 Cabriolet.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa