Prenumerera på Teknikens Värld

Mercedes E-klass facelift – första filmen

Mercedes har nu släppt en kort filmsnutt där vi får se lite av nyheterna som ansiktslyftet av E-klass innebär. Fokus ligger på de helt nya strålkastarna.

Mercedes E-klass facelift
CarPix

Mercedes E-klass facelift

Att Mercedes E-klass modellår 2014 genomgår en ganska så rejäl uppdatering, främst i nyllet, kunde vi avslöja redan i våras tack vare fina spionbilder.
För tre veckor sedan fotograferade dessutom någon en helt naken E 63 AMG någonstans i Spanien (bilderna ovan och nedan) som bekräftade det som spionbilderna redan visat. En helt ny front med framför allt strålkastarna som de mest synliga förändringarna. Dessa kommer inte längre att vara tvådelade utan i stället vara större, kompletta enheter. De nya strålkastarna kommer att medföra att grillens design justeras. Troligtvis får E-klass, oavsett modellversion, en grill med stor stjärna centralt placerad, så som coupé- och cabrioletversionerna har det i dag. Detta för att sälla sig till övriga modeller från Mercedes (bortsett från S-klass som får stor stjärna i grillen först till nästa generation).
Därutöver vet vi att Bullmerca-vecket över bakskärmarna försvinner, ett designtilltag som har varit en hel del omtvistat sedan E-klass generation W212 kom för snart fyra år sedan.

Mercedes har alltså nu släppt en kort film där de hintar oss om nyheterna på E-klass facelift. Egentligen ser man inte speciellt mycket förutom strålkastarnas nya design som det är stort fokus på. Vi ser att dessa är adaptiva på både hel- och halvljus och att insatserna är dekorerade med lysdioder för varselljus.

Andra nyheter som vi kan förvänta oss hos E-klass facelift, nyheter som vi ännu inte fått se på bild eller film, är en något omgjort bak och uppdaterad interiör, nya fälgar att välja mellan och förmodligen även några nya karossfärger.
Motorerna lär bli desamma som i dag då de redan är många till antalet och står sig fortfarande bra rent bränsleekonomiskt. På dieselsidan handlar det i så fall om effektuttag på mellan 136 och 265 hästkrafter medan det på bensinsidan ligger mellan 163 och 525 hästkrafter. Eventuellt att något av motoralternativet har filats till lite för ytterligare någon hästkrafter eller någon centiliter lägre förbrukning.

Mercedes E-klass facelift har sannolikt inte premiär på bilsalongen i Los Angeles om en dryg vecka. Räkna i stället med att se den antingen på Detroitsalongen i januari nästa år eller på Genèvesalongen i mars.

Mercedes E-klass facelift (E 63 AMG)

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa