Prenumerera på Teknikens Värld

Mercedes E-klass får lite mer XC-gener

Audi och Volvo har rönt framgångar med sina terrängmodeller av familjekombis. XC70 och A6 Allroad säljer båda bra, och Mercedes har därför bestämt sig att de inte vill vara sämre. Vår spionfotograf har fångat E-klass All Terrain ute på test.

Mercedes E-klass All Terrain 2017
CarPix

Det verkar som att Mercedes följer precis samma recept som Audi och Volvo. Högre markfrigång, nya stötfångare bak och fram och plastsjok på skärmarna. Plastsjoken är visserligen dolda i dessa bilder av vit maskeringstejp, men det går att se att skärmarna blivit breddade genom maskeringen och vi kan därför anta att det rör sig om likadana sjok som på klasskollegorna.

Fyrhjulsdrift kommer med största säkerhet att vara standard, och vi kan förvänta oss att hitta adaptiv luftfjädring i bilen, precis som på Audi A6 Allroad. Under motorhuven kommer vi troligtvis se samma motorer som i vanliga E-klass.

E-klass All Terrain kommer sannolikt debutera på bilsalongen i Paris senare i år.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa