Prenumerera på Teknikens Värld

Mercedes lägger ned eldriven B-klass

Produktionen av Mercedes B-klass Electric Drive kommer att läggas ned efter modellår 2017, samtidigt som Mercedes flyttar fokus till kommande EQ-modeller.

Mercedes B-klass Electric Drive

2017 blir sista modellåret för den eldrivna versionen av Mercedes B-klass. Produktionen i tyska Rastatt kommer att fasas ut under det tredje kvartalet i år, samtidigt som fabriken förbereds för produktion av nästa generations småbilar. Det skriver Automotive News.

B-klass Electric Drive har funnits på marknaden sedan december 2013 men har sålt dåligt – endast 3 651 exemplar har lämnat fabriken. Produktionen av bensin- och dieseldrivna B-klass kommer att fortsätta som vanligt.

Mercedes moderbolag Daimler har tidigare sagt att de investerar uppåt 100 miljarder kronor för att ta fram mer än tio nya elbilar till år 2022. Många av dem kommer att säljas under Mercedes elbilsmärke EQ. Enligt Mercedes prognos kommer elbilar att utgöra en fjärdedel av försäljningen år 2025.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa