Prenumerera på Teknikens Värld

Mercedes nya suv GLA – första bilderna

Mercedes nya suv som kommer bygga på nya A-klass har för första gången fastnat på vår spionfotografs lins. Premiär 2014, vi har bilderna redan nu.

mercedes-gla
CarPix

GLA kommer bygga på samma plattform som nyligen lanserade A-klass och den lite större B-klass. Det medför att Mercedes nya lill-suv blir framhjulsdriven i basversionen medan fyrhjulsdrift blir tillval.

Som synes är det en hel del A-klass över den här första prototypen, men tittar man närmre är det en biffigare och bredare bil. Det lär utmärkas ytterligare av offroadattribut som hasplåtar och plastsjok i stil med Volvo V40 Cross Country. Till skillnad från GLK blir GLA inte lika fyrkantig till formen. Bakluckan följer den senaste suv-trenden med sluttande bakruta för att ge ett lite mer coupéaktigt stuk. Denna prototyp har takräcken och linjen längs sidorutan är också ny.

Drivlinor och växellådor lär hämtas över från A- och B-klass vilket betyder att det främst kommer vara fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa