Prenumerera på Teknikens Värld

Mini Electric presenteras på salongen i New York

Om ett år kommer en eldriven Mini i produktion. Till salongen i New York visar man upp en prototyp… som verkar lite väl bekant!

Classic Mini Electric

Det var under Frankfurtsalongen 2017 som Mini offentliggjorde sina planer på att börja tillverkningen av en eldriven Mini. Nu till salongen i New York ska man visa upp nästa steg i utvecklingen av den bilmodell som ska stå klar 2019 – 60 år efter debuten av ur-Mini.

Och på tal om ur-Mini – du kan sluta gnugga dig i ögonen nu. Mini har nämligen valt att presentera den nya tekniken i en renoverad gammal ”hundkoja”, försedd med matchande strajpning och emblem.

Classic Mini Electric

Bilen ska ha en räckvidd på 10,5 mil och nå en topphastighet på över 120 km/h. Huruvida datan stämmer med den kommande serietillverkade bilen återstår att se.

Det är inte första gången Mini bygger en eldriven bil. För tio år sedan byggdes 600 exemplar av modellen Mini E och även ur-Minin elkonverterades på försök 1966 – se klipp nedan.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa