Prenumerera på Teknikens Värld

Mitsubishi Pajero läggs ned

En klassisk modell byggd för tuffa tag går i graven när Mitsubishi byter riktning och satsar på suv-segmentet.

Mitsubishi Pajero 3,2D
Glenn Lindberg

Produktionen av modellen Mitsubishi Pajero läggs ned efter fyra generationer och 36 års produktion, enligt tyska AutoBild. Modellen som är känd som såväl terrängbil, dragare som flerfaldig vinnare Dakarrallyt kommer tillverkas i en sista upplaga på tusen bilar med suffixet ”Final Edition” och ska finnas i både tre- och femdörrarsutförande där den först nämnda ska vara kalibrerad för terrängkörning. Priserna för dessa i Tyskland kommer att vara 40 990 respektive 52 990 euro vilket motsvarar cirka 426 000 och 551 000 kronor.

08-mitsubishi-pajero-1982-1991

Första generationen Pajero tillverkades mellan 1982 och 1991.

Under de senaste åren har vi nåtts av såväl rykten som bekräftelser om modellens öde. Under 2015 menade både tillverkarens dåvarande president och vd, Tetsuro Aikawa och Osamu Masuko, att produktionen av Pajero (Montero på vissa marknader) bara skulle hålla på ett par år till och att framtiden för märket låg i suvsegmentet.

Rykten har dock florerat att det kommer en ny Pajero med hybrid-drivlina från modellen Outlander. Mer troligt är att om modellen hålls vid liv så blir det en Nissan Patrol med Mitsubishi-emblem då märket sedan hösten 2016 ingår i samma koncern som Nissan och Renault.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa