Prenumerera på Teknikens Värld

Mobilprat bakom ratten kan ge fängelse

I många länder är det förbjudet att prata i mobiltelefon när du kör bil. England är ett av dem och där hotas nu pratsugna förare med fängelse om det vill sig riktigt illa.

070911-mobilförbud

070911-mobilförbud

Idag kostar det 60 pund, cirka 900 kronor, om du blir ertappad med att prata i en mobiltelefon under tiden du kör bil i England. Om du samtidigt kör bilen på vad som kan bedömas vara ett farligt eller ovarsamt sätt kan bötesbesloppet stiga till närmare 40 000 kronor. Men en ny lag är på väg som kan ge upp till två års fängelse. Detta om du till exempel under tiden du kör och pratar i mobiltelefon orsakar en olycka och skadar en medtrafikant. Samma lag kommer att gälla för den som håller på att ställa in sin MP3-spelare eller navigator och gör sig skyldig till skada på medtrafikant. Detta skriver Autoblog på sin sajt.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler