Prenumerera på Teknikens Värld

Morgan köper tillbaka sin fabrik

Klassiska biltillverkaren Morgan Motor Company är tillbaka på grön kvist. Affärerna går så pass bra att de nu köper tillbaka sin fabrik.

Morgan Motor Company fabrik i Malvern

Morgan Motor Company har tillverkat bilar i Malvern, Worcestershire, sedan 1910. Fabriken och kringliggande byggnader på Pickersleigh Road var under nästan ett sekel i Morgans ägo, men ekonomiska svårigheter i början av nuvarande millenium gjorde att de 2006 var tvungna att sälja marken, som bland annat hyser fabriken, till Stirling Investment. Morgan har sedan dess betalat hyra för att få använda fabriksområdet.

Sedan en tid tillbaka har Morgan vänt på skutan och blickar framåt mot bland annat elektrifiering. Affärerna går bättre än någonsin och intäkterna 2016 ökade med 14 procent jämfört med föregående år. Och med en ny ledning har man nu kommit fram till att köpa tillbaka hela fabriksområdet, inklusive det besökscenter som invigdes 2009.

Morgan Motor Company fabrik i Malvern

– Att köpa tillbaka marken som är Morgans riktiga hem är en investering för företagets framtid, en investering för fabrikens framtid och ett viktigt tillfälle för alla som har arbetat hårt för Morgan genom åren, säger Dominic Riley som är styrelseordförande för Morgan Motor Company.

Morgan Motor Company fabrik i Malvern

Morgan Motor Company fabrik i Malvern

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa