Prenumerera på Teknikens Värld

Nissan går på offensiven

Fram till år 2022 har Nissan satt upp som mål att nå en försäljningstakt av en miljon sålda elbilar per år. Därför kommer de att lansera åtta nya eldrivna bilar till dess.

Nissan IMx Zero Emission Concept

Nissan Leaf är världens mest sålda elbil och har tagits emot väl av både kunder och experter. Men den japanska tillverkaren är inte nöjda där utan vill bli ännu större. Därför han de lanserat en strategi där de har som mål att nå en försäljning av en miljon elbilar per år vid 2022. Företaget räknar med att försäljningen av elbilar kommer att utgöra 40 procent av Nissans totala försäljning i Europa och i Japan. Vid 2025 räknar de med att hälften av de sålda bilarna ska vara eldrivna.

Först ut i denna satsning tros vara en crossover modell som drar inspiration från IMx Concept som visades under förra året. Därutöver räknar de med att lansera ytterligare sju modeller.

Tidigare har även Nissan meddelat att deras premiummärke, Infiniti, också ska elektrifieras. Till 2025 ska hälften av de sålda bilarna ha elmotor.

Dessutom så gör den japanska tillverkaren en offensiv på sitt system för autonomkörning, ProPILOT. Planen är att integrera systemet i 20 modeller till 2022 och sälja en miljon bilar utrustade med systemet per år från och med 2022.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa