Prenumerera på Teknikens Värld

Nu rullar Devel Sixteen – men inte ens på halvfart

Bluff eller ej, nu rullar i alla fall supersportbilen Devel Sixteen som ska ha över 5 000 hästkrafter och vara god för 560 km/h.

Vissa modeller plockas fram i ett nafs, andra tar mer tid på sig. Som Devel Sixteen som vi skrev om första gången 2013 och kort därefter fick se rulla förbi i sakta mak. En bil byggd i Dubai med häftiga former och en V16-motor med 5 070 hästkrafter vilket skulle ge bilen en topphastighet på 560 km/h.

Lite väl fantastiska siffror tyckte vi men fyra år senare dök det upp ett filmklipp på motorn, byggd av Steve Morris Engines i Michigan, monterad i en testbänk.

Nu har tillverkaren släppt ytterligare ett klipp som i ärlighetens namn inte gör oss så mycket klokare. Det är sex sekunder långt (!) och visar bilen, nu med rundare former, accelerera med ”20 procents gaspådrag”.

En viss seriositet vilar dock över projektet då Paolo Garella, med förflutet hos Pininfarina samt med Glickenhaus bilar och Apollo Intensa Emozione på sitt cv, står som chefskonstruktör.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa