Prenumerera på Teknikens Värld

Ny film om Bruce McLaren – se trailern här

McLaren… En av de mest framgångsrika Formel 1-stallen någonsin och tillverkare av sportbilar utöver det vanliga. Dess grundare Bruce är i fokus i en ny film som har premiär senare i år.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Med såväl en Formel 1-säsong som en Genèvesalong på gång är det lätt att tankarna går till McLaren. Sedan 1966 har man kört i motorsportens mest prestigefyllda serie och till salongen ska man visa upp den första bilen i en ny serie av sportvagnar för gatbruk.

Hur det hela började, med Bruce McLaren, belyses i en film som får premiär senare i år. Nu har en trailer släppts av filmbolaget Universal Pictures.

Regin står Roger Donaldson för och medverkar gör bland annat förarna Chris Amon, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti och Jackie Stewart.

Bruce McLaren omkom 1970 32 år gammal under ett test av bilen M8D på Goodwood. Innan dess hade han vunnit Monacos Grand Prix (plus ytterligare tre Grand Prix), Le Mans 24-timmars samt det nordamerikanska mästerskapet Can-Am två gånger.

Formel 1-stallet är en av historiens mest framgångsrika med åtta konstruktörstitlar och tolv världsmästare på meritlistan. Senaste skalpen togs 2008 när Lewis Hamliton vann med en poäng över tvåan Felipe Massa, Ferrari.

McLaren presenterar sin bil för 2017 års Formel 1-säsong den 24 februari, en bil som enligt egen utsago ska koppla till märkets historia.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa