Prenumerera på Teknikens Värld

Ny modell från David Brown Automotive

En ny bilmodell kommer i år för den som suktar efter gamla former och modernare teknik.

David Brown Project 2

Minns du Speedback GT som vi skrev om för en tid sedan? Bilen som vår Mikael Stjerna plockade ut som en av sina favoriter under årets upplaga av bilsalongen i Genève och som vi inte kunde låta bli att forska vidare om. Det är en riktig dyrgrip men den är knappast ny då den baseras på Jaguar XKR och har former oblygt lånade från klassikern Aston Martin DB5. Bilder på bilen ser du i galleriet nedan.

David Brown Project 2

Nu har tillverkaren David Brown Automotive meddelat att de kommer med en ny modell, även den i retroanda. Än så länge går modellen under namnet Project 2 och ska ha premiär redan under andra kvartalet i år. Modellen ska komma i tre utföranden och förutom retrodesign erbjuda ”förarfokuserad teknik” och brittiskt hantverk.

David Brown Project 2

Tre bilder som inte avslöjar mycket följer med pressmeddelandet (de du ser i denna artikel). Mer intressant är dock informationen att bilarna ska byggas i en ny anläggning på över 1 600 kvadratmeter nära Silverstone.

Den nya modellen ska börja levereras i september.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa