Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Audi A6 visar upp baken

Tidigare i dag kunde vi visa er de absolut första bilderna på nya Audi A6, tyvärr saknade vi då bilder på baken. Inte nu längre.

Audi A6 C8 2019
CarPix

Inte bara får vi se baken på nya Audi A6 för första gången, vi får med dessa nya bilder även se bilen från sidan och därmed kan vi slå fast det vi misstänkte i artikeln som vi publicerade tidigare i dag, nämligen att överhängen båda fram och bak blir kortare än de som finns på dagens A6. Förmodligen är totallängden något längre än i dag men med dessa betydligt kortare överhäng som vi ser på de nya bilderna står det klart att axelavståndet är det som växer mest. Det är bra för de interiöra utrymmena, inte minst i baksätet. Det kanske till och med blir möjligt även för långa personer att framföra bilen med en bakåtvänd bilbarnstol i sätet rakt bakom utan att behöva kröka ben och lem allt för mycket, något som kan vara lite problematiskt i många bilar.

Audi A6 C8 2019

Kortare överhäng.

Bak på bilen är maskeringen hård, exempelvis kan vi inte alls se hur bakljusen kommer att se ut. Däremot ser vi två tydliga förändringar, dels att stötfångaren får reflexglas à la BMW och att registreringsskylten är placerad högre upp och närmare bakljusen (som i sin tur är något lägre placerade än i dag).

Mer om nya Audi A6, exempelvis motorer och elsystem, kan du läsa i vår artikel från i morse.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa