Prenumerera på Teknikens Värld

Nya BMW M5 som polisbil – ordningsmaktens våta dröm?

Ibland måste även polisen ha lite mer krut under huven. Tror du att de skulle bli glada över att ha nya BMW M5 med 600 hästkrafter i stallet?

BMW M5 polisbil
Aksyonov Nikita

Nya BMW M5 hade digital premiär i förra veckan och du kunde lära dig allt om den här på teknikensvarld.se. Nya generationen anses av vissa vara för tam, trots att V8:an på 4,4 liter pumpar ur sig 600 hästkrafter och 750 newtonmeter och att bilen är försedd med M xDrive-fyrhjulsdrift som kan ställas in på fler olika sätt, bland annat i ett läge där endast bakhjulen driver. 0-100 km/h går på högst respektabla 3,4 sekunder. Det är näst intill supersportbilssnabbt.

BMW M5 polisbil

Vad skulle polisen säga om att få nya M5 i sitt stall? Det vet vi inte, men ett antal poliser, tyska som svenska, slickar sig förmodligen runt munnen och drömmer sig bort när de ser dessa illustrationer som designstudenten Aksyonov Nikita har skapat. Med en sådan polisbil på Autobahn skulle inte många undkomma, om vi bara ser till farten.

BMW M5 polisbil

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa