Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Corvette Stingray blir kombi – AeroWagon

Smaka på Corvette Stingray AeroWagon, en Shooting Brake-version av sprillans nya C7:an. En kombi helt enkelt. Callaway har skissat på bilen och är redo att börja bygga.

Corvette Stingray AeroWagon

Corvette Stingray AeroWagon

Kombibilar har alltid varit populära och på senare tid har Shooting Brake-modellerna poppat upp som svampar ur jorden. En av dessa, en sannolik sådan, var Ferrari FF som kom förrförra året. Maranellos första ”kombi”.
En annan minst lika osannolik Shooting Brake-bil är nya Corvette Stingray. Nu är det inte Chevrolet som står bakom bilen du ser på bild här utan Callaway (amerikanska bilbyggarfirman alltså, inte golfmärket).

Callaway har valt att döpa bilen till Corvette Stingray AeroWagon, ett namn som tydligt för tankarna till kombibilar. Callaway säger att ombyggnationen kostar under 100 000 kronor och utförs helt i kolfiber vilket minimalt påverkar bilens ursprungliga vikt.
De säger också att Corvette Stingray AeroWagon är god för hastigheter över 320 km/h vilket får oss att tro att original-V8:an på 6,2 liter och 455 hästkrafter har fått ge vika för något annat eller setts över på något vis.

Corvette Stingray AeroWagon kommer att byggas på efterfrågan.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa