Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Honda Civic Type R – tre snabba från provkörningen

Teknikens Världs Magnus Kvandal är i Dresden i östra Tyskland, där Honda visar nya Civic Type R. När vi ringer upp honom har han precis klivit ur bilen efter några fartfyllda varv på Lausitzring.

Honda Civic Type R 2018

Hej Magnus! Du har en rolig dag på jobbet förstår jag?
– Hehe, ja verkligen! Banan är rolig med många tajta böjar och en lång raksträcka där man kommer upp i 220 km/h. I en Civic! Otroligt.

Jaha, är den så snabb?
– Ja, det här är faktiskt världens snabbaste framhjulsdrivna produktionsbil just nu. I alla fall runt Nürburgring. Den gör Nordslingan på 7 minuter och 43 sekunder, lite drygt. Det är 6,8 sekunder snabbare än förra generationen Type R.

Magnus Kvandal med Honda Civic Type R på Lausitzring

Ah sjutton, det var värst. Hur lyckades Honda med det?
– De har gjort bilen lättare och styvare, och den har fått lite mer effekt. Bilen har också fått nytt utseende, ny inredning och ett komfortläge. Och lägre utväxling, vilket är mindre bra för bilens långfärdsegenskaper.

– Jag berättar allt i detalj i nästa nummer av Teknikens Värld. Missa inte det, men jag kan avslöja att nya Civic Type R kommer till Sverige i slutet av september för 341 900 kronor. Med GT-paketet landar priset på 379 900 kronor. Men som sagt, jag berättar mer om det i tidningen.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa