Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Jeep Grand Wagoneer har fått grönt ljus

Jeep Grand Wagoneer har efter en längre tids hemlighetsmakeri fått grönt ljus för produktion.

warren jeep wagoneer

Jeep Grand Wagoneer har efter en längre tids hemlighetsmakeri fått grönt ljus för produktion, avslöjar märkets vd Mike Manley. Omkring 2019 ska modellen vara klar och bygga på samma plattform som nästa generation Grand Cherokee.
Ambitionen är att skapa en toppmodell, inte bara bara en omfattande utrustningsnivå av Grand Cherokee.
Produktionen kommer var förlagd till koncernens fabrik i Warren har Sergio Marchionne, vd på FCA (Fiat Chrysler Automobiles), meddelat.

Wagoneer som modellnamn debuterade 1963 och är suvens urmoder då den var först ut med att kombinera personbilskomfort och terrängegenskaper. 1984 bytte modellen namn till Grand Wagoneer och 1991 blev sista årsmodellen.
Om den nya versionen av Grand Wagoneer kommer att prydas med träimitation på karossidorna som de gamla på bilden ovan är för tidigt att säga.

Om du vill läsa mer om Jeep ska du besöka din tidningshandlare. I senaste numret av Teknikens Värld (nummer 16/2014) kör Mikael Stjerna nämnda klassiker och belyser Jeeps 75 år som märke.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa