Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Jeep Wrangler tittar fram

Den har världspremiär först om en månad men redan nu bjuder Jeep oss på en första titt på nya Wrangler.

Jeep Wrangler 2018

En amerikansk klassiker, Jeep Wrangler, lever vidare i form av en fjärde generation som begår världspremiär på bilsalongen i Los Angeles i början av december. Modellen påbörjade sitt liv i mitten av 1980-talet då den tog över efter drygt 40 år gamla Willy CJ som i sin tur var civilversionen av andra världskriget Willys Jeep (eller Willys MB som den egentligen hette).

Ska sanningen fram är det inte mycket som skiljer nya Wrangler från generationen som snart är passé. Mycket är sig likt, till och med väldigt likt, men på detaljnivå har saker och ting moderniserats. En av de större nyheterna är att främre blinkersen har tagit plats på skärmarna tillsammans med DRL-ljusen. I övrigt säger Jeep att aerodynamiken har förbättrats.

Jeep Wrangler 2018

Jeep är än så länge inte intresserade av att snacka motorer, men förhandsuppgifter pekar på att tre maskiner är aktuella till nya Wrangler – en turboladdad tvålitersfyra, en 3,6-liters V6:a samt en 3,0-liters V6:a som sörplar diesel. Jeep kallar motorerna för ”avancerade och bränsleekonomiska”.

Jeep Wrangler 2018

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa