Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Kia Soul kommer 2014

Nya Kia Soul kommer presenteras nästa år som 2014 års modell, efter bara sex år på marknaden. Ny inredning och skarpare linjer hör till nyheterna.

kia-soul-666
CarPix

Som teknikensvarld.se kunde skriva om redan för en dryg månad sedan håller Kia på att ta fram ersättaren till sin i USA populära modell Soul. Nu kan vi visa de första bilderna på nästa generation, som vår bilspion kunde fånga ute på tester.

Det man ser är att Kia väljer att skynda långsamt med designens utveckling. Jämfört med nuvarande modell kommer nästa Kia Soul få ett något lägre tak som tillsammans med det bredare utseendet kommer ge ett biffigare intryck än nuvarande version. Grillen har flyttats upp en liten bit samtidigt som luftintaget i stötfångaren är större. Strålkastarna har blivit fyrkantigare än tidigare. Inredningen sägs bli helt ny, med lite högre kvalitet på materialen.

Bilen väntas ha en del likheter med Kia Track’ster från bilsalongen i Chicago. Tyvärr lär inte sportversionen med 250 hästkrafter klara sig till produktionsstadiet, vad det verkar. Resten av motorutbudet lär hämtas från nya Kia Cee’d, vilket betyder en dieselmotor på 1,4 liter, 90 hästkrafter eller en diesel på 1,6 liter och 110 eller 128 hästkrafter. På bensinsidan heter värstingen 1,6 GDi och har 135 hästkrafter.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa