Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Opel Astra cabriolet fångad på bild

Opel fortsätter utveckla sin Astra-modell och till bilsalongen i Paris om en dryg månad är det dags för bilen att tappa taket. Vi har bilderna redan nu.

opel-astra-cabriolet
CarPix

Den största skillnaden mot förra generationen Astra cabriolet är faktiskt taket som i denna tappning återigen blivit av tyg, till skillnad från förra generationens plåtcab. Åtminstone av bilderna att döma, en annan möjlighet är att Opel medvetet täckt ett eventuellt plåttak i tyg för att förvilla bland annat bilspioner och motorjournalister.

En del annat som kommer att redas ut vid världspremiären på bilsalongen i Paris i september blir även det slutgiltiga namnet som källor på Opel tidigare medgett inte kommer bli Astra.

”Astra” cabriolet blir först ut med General Motors nya direktinsprutade 1,6 liters turbofyra med start/stopp-teknik i olika trimnivåer upp till 200 hästkrafter. Troligtvis kommer bilen även med den dubbelturbomatade dieselmotorn 2,0 BiTurbo CDTI som vi kunde skriva om tidigare i veckan, så väl som Astras 1,7 litersmotor.

Om en månad kommer mer information om cabrioleten men trolig säljstart blir någon gång under våren 2013.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa