Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Peugeot 208 blir elbil – visas 2018

PSA:s elbilssatsning tar fart med nästa generation 208 som elbil. Den ska visas upp redan i vår.

Peugeot 208 facelift 2015

PSA-koncernen har under flera år haft (mild)hybridbilar, men i jämförelse med landsmannen Renault (och deras allierade Nissan) ligger de en bit bakom när det kommer till elbilar. PSA har dock en uttalad strategi för hur de ska elektrifiera koncernens olika märken som numera även inkluderar Opel (som redan har en elbil men med visst leveransstrul).

Redan mot slutet av innevarande år ska de presentera en laddhybridvariant av nya suven Peugeot 5008, en modell som sägs få fem mils räckvidd vid körning på enbart el. Kort därefter, redan på bilsalongen i Genève i mars nästa år, ska de visa upp nästa generation av den populära småbilen Peugeot 208 – i helelektriskt utförande. Det rapporterar Autocar som även skriver att försäljningen av ”208 Electric” påbörjas under andra halvåret av 2019.

Samma år är det aktuellt för en elversion av DS 3 Crossback och året därpå ska Peugeot 2008 bli elbil.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa