Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Subaru Impreza är årets bil i Japan

Subaru Impreza av senaste generation håller på att erövra världen, i alla fall hemlandet Japan. Där har den nämligen utsetts till årets bil.

Subaru Impreza Årets Bil i Japan 2016-2017

För bara några veckor sedan skrev vi om hur nya Subaru Impreza tagit japanerna med storm. Prognosen sa att 2 500 bilar var möjligt att sälja under första månaden, i verkligheten gick det betydligt bättre än så eftersom den japanska biltillverkaren fick in över 11 000 beställningar.

Trots att det inte ens är två månader sedan (13 oktober) som modellen lanserades i hemlandet har nya Impreza redan charmat så många att den nu har utsetts till Årets Bil i Japan 2016-2017.

Årets Bil i Europa 2017 kan nya Impreza inte bli. Modellen, som bygger på nya plattformen Subaru Global Platform, har nämligen inte lanserats på vår kontinent och det dröjer ett bra tag innan den gör det. Först ska nya XV lanseras mot slutet av 2017 så nya Impreza kommer hit under 2018.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa