Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Suzuki Swift Sport – första bilden

Dess företrädare tillhörde våra absoluta favoritbilar i klassen för småbilar med GTI-anspråk. Nu har vi första bilden på nya Suzuki Swift Sport.

Suzuki-Swift-Sport-1

Vi må bara ha fått en enda bild på nya Suzuki Swift Sport, och Suzuki har inte gett mer information än att mer information ska komma senare, men nog är det ändå tillräckligt för att väcka lite habegär. Tidigare generationer av Swift Sport har varit riktiga små busfrön, trogna den GTI-tradition som somliga andra biltillverkare har gjort avsteg från.

Hurdan nya modellen är kan vi förstås inte uttala oss om än, men med sin gula färg är den omisskännligt en arvtagare till de tidigare modellerna. Även om de mest busfröiga designdragen verkar ha fått ge vika. I sin provkörning av mer standardmässiga Suzuki Swift uttalade sig Mikael Stjerna i klart positiva ordalag om nya Swift, med hög kvalitetskänsla och trevlig motor – och redan då såg vi fram emot Sport-modellen.

12 september ska vi få reda på mer, för då kommer nämligen Suzuki Swift Sport att visas officiellt på bilsalongen i Frankfurt. Den som väntar på något gott…

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa