Prenumerera på Teknikens Värld

Nya Toyota Prius färdigstylad!

Nu är japanska Wald International klara med förvandlingen av nya Toyota Prius. Så här ser den ”aerodynamiskt optimerade” versionen ut.

Toyota Prius by Wald

Nya Toyota Prius har börjat dyka upp på våra svenska vägar och det första man slås av är hur mycket bättre den ser ut i verkligheten än på bild. Vissa bilar vill helt enkelt inte fungera på varken papper eller datorskärm utan det måste vara verkligheten för att linjerna ska göra sig rättvisa. En annan modell utöver nya Prius är Audi Q7 som inte heller fungerar speciellt bra på bild, däremot i verkligheten.

Toyota Prius by Wald

Spel för galleriet. Den är inte så snabb som den ser ut. 180 km/h i toppfart och 0-100 km/h på 10,6 sekunder.

Men nu är frågan om japanska stylingfirman Wald Internationals förvandling av nya Prius kommer att se bättre ut i verkligheten än på bild. Det känns tveksamt eftersom det vi ser här är en rejält sänkt bil med stora fälgar och förmodad fjädringsväg på högst ett par millimeter, och med aerodynamiska detaljer, exempelvis wingletsen i fronten, som får en att tro att det har hänt grejer under huven.

Toyota Prius by Wald

Snacka om lowrider.

Men det har det inte. Walds variant av Prius innebär inga som helst mekaniska förändringar, bortsett från ett tilläggspaket som innehåller uppgraderade bromsar med sexkolvsok. Precis som med designen känns dessa bromsar lite ”overkill” på en bil som har 122 hästkrafter, gör 0-100 km/h på 10,6 sekunder och toppar 180 km/h.

MISSA INTE: Provkörning av nya Toyota Prius

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa