Nya Toyota Prius Plug-in Hybrid – tre snabba från provkörningen

Testchef Hans Hedberg har begett sig söderut för att köra nya Toyota Prius i laddbart utförande. Det sägs att den är väldigt snål, men stämmer det? Låt oss ringa och kontrollera den saken.

Hej Hans, var i världen befinner du dig i dag?
– Jag är i Torrenta norr om Barcelona för den första provkörningen av nya Toyota Prius Plug-in Hybrid, det vill säga laddhybridsversionen av Prius.

Vad är nytt?
– Med nästan fördubblad batterikapacitet på totalt 8,8 kWh ges en räckvidd på drygt sex mil på eldrift och bensinförbrukningen uppges till rekordlåga 0,1 liter per mil! I vanlig ordning är detta laboratoriesiffror, jag når 0,3 liter milen vid ”vanlig” körning vilket är godkänt.

Toyota Prius Plug-in Hybrid 2017 med Hans Hedberg bakom ratten

I kommande nummer av Teknikens Värld berättar Hans Hedberg allt du behöver veta om nya Toyota Prius Plug-in Hybrid.

Något som sticker ut speciellt?
– Ja, med Solar Pack för 18 000 kronor extra får man solpaneler på taket som laddar både under körning eller när bilen står parkerad.

Toyota Prius Plug-in Hybrid 2017 sollcellstak

Bra finess för 18 000 kronor extra. Solcellstaket laddar batterierna både vid körning och stillastående.

Några minus?
– Nya Prius Plug-in Hybrid är endast fyrsitsig eftersom Toyota-ingenjörerna jagar vikt i det mesta, det utesluter bland annat trebarnsfamiljer vilket är en rejäl miss.

Plus?
–  En hel del faktiskt, men det får ni läsa om i min provkörning. Men jag kan avslöja att prislappen 377 900 kronor är i sammanhanget duktigt konkurrensduglig!

Hans kommer att berätta allt om nya Toyota Prius laddhybrid i Teknikens Värld nummer 7/2017, något du för allt i världen inte får missa!

Visa kommentarer
NUVARANDE Nya Toyota Prius Plug-in Hybrid – tre snabba från provkörningen
NÄSTA Den autonoma flygtaxin är här