Prenumerera på Teknikens Värld

Nygammal Gran Turismo-modell kommer till Genève

Först kom D5:an sedan Mini. David Browns retrovagnar blev omtalade och nu kommer en tredje modell.

David Brown GT

Små brittiska biltillverkare skapar normalt inte allt för mycket surr hos er som besöker oss på teknikensvarld.se, med ett undantag: David Brown Automotive.

Inte konstigt alls egentligen eftersom han har blåst liv i klassiska modeller som Aston Martin DB5 och Mini i form av retrobilarna Speedback GT och Mini Remastered.

david-brown-speedback-gt-02

Men det handlar inte direkt om billiga kit cars – ”Kojan” kostar över en halv miljon kronor. Sista gången vi på Teknikens Värld testade den klassiska Mini, i nummer 5/1999, hade den en prislapp på 96 750 kronor.

Under årets Genèvesalong ska man presentera en tredje modell och precis som de stora biltillverkarna väljer man att släppa en första bild (den överst) som i princip inte visar något alls.

David Brown Mini

Pressmeddelandet pekar dock på att det ska röra sig om en Grand Tourer med prestanda i den högre skolan samt att modellen firar företagets ettårsdag av flytten till Silverstone.

Avtäckningen sker tisdagen den 6 mars.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa