Prenumerera på Teknikens Värld

Nytt elbilskoncept från Volkswagen

I Detroit ska ett andra koncept i Volkswagens I.D.-serie visas. Ett koncept som kombinerar märkets historia och dess elektriska framtid. Och nog känns vissa delar igen…

Volkswagen I.D. II

Det var under Parissalongen i höstas som Volkswagen presenterade konceptet I.D. – en futuristisk bil som byggde på koncernens nya MEB-plattform för elektriska bilar. Då pratade Volkswagen om en revolution i stil med ”Bubblan” eller första generationen av modellen Golf. Hur det blir med den saken återstår att se men med det andra konceptet av I.D., som ska visas upp under bilsalongen i Detroit, har man förpackat tekniken i ett ”multifunktionellt fordon med flexibel interiör” som ska knyta an till varumärkets ursprung.

Även om bilderna som följer med inte visar hela fordonet så pekar det på ytterligare ett koncept som knyter an till den klassiska ”folkabussen”. Sådana har figurerat på salonger sedan 2011, senast i form av eldrivna Bulli och BUDD-e.

Volkswagen I.D. Detroit

Det nya I.D.-konceptet kommer att ha dubbla elmotorer och ha drivning på alla fyra hjul. Framtida I.D.-bilar kommer även erbjuda autonom körning. Ett tryck på VW-logotypen och ratten ska sjunka in i instrumentbrädan. Kameror, laser, radar och ultraljud ska då läsa av omgivningen och andra trafikanter.

Detroitsalongen håller öppet 8-22 januari 2017.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa