Prenumerera på Teknikens Värld

Opel Insignia Grand Sport med ny fyrhjulsdriftsteknik

Opel har redan visat nya Insignia Grand Sport och har även berättat om fyrhjulsdriftssystemet som finns till modellen. Nu berättar de ännu lite mer om det sistnämnda – allhjulsdrivningen.

Opel Insignia Grand Sport 4x4 2017

För att ha en reell chans i mellanklassen måste en ny bilmodell vara utrustad med ett vettigt fyrhjulsdriftssystem, flertalet konkurrenter erbjuder ju bra fyrhjulsdrift till sina modeller. Nya Opel Insignia Grand Sport, som presenterades i början av december, kommer därmed inte bara att finnas med framhjulsdrift utan även med drivning på alla fyra. Men Opel säger att de har tagit en lite annorlunda väg när de utvecklat systemet, för att på så vis inte äventyra bilens vikt och köregenskaper.

Opel Insignia Grand Sport 4x4 2017

Deras system kallas för Twinster och betyder att bakaxeln har försetts med en kraftöverföringsenhet med två lamellkopplingar som styrs på elektronisk väg. Någon traditionell differentialväxel finns inte.
Tillsammans med ett intelligent torque vectoring-system, som exakt ser till att rätt hjul får rätt nivå av kraft beroende på underlag, gaspådrag och rattvinkel, ska fästet som erbjuds, enligt Opel, matcha de bästa fyrhjulsdriftssystemen i branschen.

Opel Insignia Grand Sport 4x4 2017

I samband med ovanstående information har Opel passat på att skicka ut nya, vintriga bilder på Insignia Grand Sport som har salongspremiär i Genève i mars. Kombiversionen dyker upp senare i år, men vi vet ju redan hur den ser ut.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa