Prenumerera på Teknikens Värld

Patrik Sandell blir fabriksförare för Subaru

Jämtlänningen Patrik Sandell har en lång och brokig motorsportkarriär bakom sig. Nu verkar den ge frukt på allvar. Han blir i år fabriksförare för Subaru USA i det amerikanska GRC-mästerskapet i rallycross.

Patrik Sandell Subaru

Sandell började som rallyförare och tog hand om junior-VM titeln 2006. Han har vunnit fler mästerskap men det har liksom inte räckt till att hamna i den absoluta toppen.
2013 tog han steget över till amerikansk rallycross och har sedan dess tagit tre segrar och varit på prispallen elva gånger. De gångerna i en Ford Fiesta.

Nu blir det alltså Subaru och svensken kommer att köra i par med Chris Atkinson som tidigare ingått i Subarus rally-VM satsning.
Subaru har inget officiellt fabriksteam men man kan säga att Subaru Rally Team USA är så nära det kan bli. Utöver rallycrossen kör de två bilar i amerikanska rallymästerskapet, där med Travis Pastrana och David Higgins.

Patrik Sandell Subaru

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa