Prenumerera på Teknikens Värld

Philip Morin ersätter Emma Kimiläinen i STCC

Seat-teamet PWR Racing ersätter Emma Kimiläinen med junioren Philip Morin inför årets två sista tävlingar på Solvalla och Knutstorp.

morin_stcc

Morin tävlar även i årets Porsche Carrera Cup-säsong där han ligger tvåa i mästerskapet.

– Jag känner mig hedrad och glad över att få chansen att köra för ett av STCC-seriens toppteam. Jag har aldrig kört bilen förut och ser det hela som en bra chans att utvecklas som racingförare. Så även om jag presterat riktigt bra i Carrera Cup denna säsong tar jag mig an utmaningen med stor ödmjukhet, säger Morin.

Kimiläinen har haft en tung säsong hittills med många incidenter och två sjätteplatser som bästa resultat.

– Jag hade såklart helst kört bilen själv även de sista två helgerna, men då teamet vill ge en junior chansen att avsluta säsongen i STCC så kan jag inte göra annat än att acceptera detta och samtidigt önska Philip all lycka till. Jag fick ju själv den möjligheten i teamet för tre år sen, säger Kimiläinen.

I helgen väntar årets näst sista STCC-helg på travbanan Solvalla.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa