Prenumerera på Teknikens Värld

Polisen uppmanar: Gör inte så här

Om du lindar kabeln till motorvärmaren runt bilens extraljus, är det risk för att registreringsskylten skyms. Och det gillar inte polisen.

Motorvärmarkabel på polisbil
Polisen

Ett vanligt trick, för den som använder bilens elektriska motorvärmare flitigt, är att linda kabeln runt bilens eventuella extraljus då den inte används. Men det gillar inte polisen.

Många gånger sitter extraljusen monterade strax ovanför bilens registreringsskylt, vilket innebär att det är risk för att skylten skyms när en nedhängande kabel lindas runt ljusen. Detta gör att polisens kameror inte kan läsa av registreringsskyltarna på ett korrekt sätt, vilket i sin tur försvårar arbetet med att upptäcka och bekämpa brottslighet.

Nu har polisen i Umeå tröttnat på problemet, och uppmanar allmänheten, via Facebook, att inte ha saker på bilen som kan skymma skyltarna.

Den som skymmer hela eller delar av bilens registreringsskyltar, medvetet eller ej, riskerar böter på 1500 kronor.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa