Prenumerera på Teknikens Värld

Polisen satsar på fler hastighetskontroller i hela landet

Nästa vecka blir det extra fokus på hastighetskontroller runt om i landet meddelar Polisen.

Hastighetskontroll fartkontroll poliskontroll polis
Mattias Rabe

På måndag inleder Polisen en extra insats med fokus på hastighetskontroller, ett arbete som är gemensamt för EU där alla medlemsländer har höjt fokus på hastighetskontroller. Målet med insatsen är att minska antalet döda och svårt skadade i trafiken.

Enligt Ursula Eriksson, trafikstrateg på Polismyndigheten, är en sänkning av medelhastigheten en avgörande del i att öka säkerheten i trafiken.

­- Ska vi rädda liv måste medelhastigheten sänkas. Därför är det viktigt att kontrollerna riktar sig mot både de fåtal som kör för mycket fort och de många som kör lite för fort, säger Ursula Eriksson.

Polisen menar att om medelhastigheten på de svenska vägarna minskar med 1 km/h så skulle 15 liv ha räddats varje år.

Hastighetskontrollerna kommer att pågå under hela nästa vecka och var de utförs bestäms utifrån var de kommer ha bäst effekt, alltså var antalet döda och svårt skadade i trafiken kan minskas mest.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler