Prenumerera på Teknikens Värld

Polisen tog förare med en mobiltelefon i varje hand

Som om inte en telefon vore korkat nog, denna lastbilschaufför fångades av polisen med två mobiltelefoner när han körde. En i varje hand.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I Storbritannien är det olagligt att prata i mobiltelefon när man kör (det är det i princip överallt förutom i Sverige), om man inte använder handsfree. Trots förbudet gjorde lastbilschauffören i filmen ovan det ändå – dubbelt upp.

Engelska polisen har under ett drygt år lånat in en lastbil för att höja säkerheten på vägarna. Det är ifrån den som de filmade in hytten på den andra lastbilen och fick då se chauffören hålla en mobiltelefon mot örat och en annan i den andra handen, mitt framför blickfånget.

Det blev förmodligen saftiga böter eller indraget körkort för chauffören som, med tanke på ratten sitter på vänster sida till skillnad från brittiska lastbilar, verkar komma från annat håll än det brittiska imperiet.

Polisens inlånade säkerhetslastbil är en succé då polisen med hjälp av den sägs ha stoppat över 2 700 trafikfarliga förare de senaste 16 månaderna.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa