Prenumerera på Teknikens Värld

Polisrazzia mot Audis huvudkontor

Tidigt under onsdagsmorgonen slog tysk polis till mot Audi i en razzia för att hitta bevis i utsläppsskandalen.

Audi Ingolstadt

Tidigare har polisen genomfört razzior mot Volkswagen i bland annat Wolfsburg. Tidigt i morse fick Audis huvudkontor i Ingolstadt och märkets fabrik i Neckarsulm påhälsning av polisen i en razzia som går ut på att beslagta eventuella bevis i den så kallade dieselgate-skandalen. Det rapporteras i tysk media även om att polisen har slagit till mot privata hem som ägs av Audi-anställda.

Det är på order av åklagare i München och Stuttgart som polisen genomför razzian som enligt uppgift fortfarande pågår. Razzian sägs inte vara riktad mot Audi-chefer utan mot för allmänheten okända personer inom företaget. För några veckor sedan inledde domstolen i München en brottsutredning mot Audi.

Audi har tidigare erkänt fusk med utsläppen hos 3,0-litersdieselmotorer och det ska vara just Audi som har utvecklat det fusk som Volkswagen erkände i september 2015. Enligt tyska Handelsblatt utvecklade Audi-ingenjörer redan 1999 den mjukvara som reglerar fusket.

Dagens polisrazzia slog till bara några timmar innan Audis årliga presskonferens.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa