Prenumerera på Teknikens Värld

Porsche 911 GT3 RS stulen flera gånger

Att Porsches RS-modeller är eftertraktade bilar är fullt förståelig. Men historien kring denna 911 GT3 RS är ju bara absurd!

Detta exemplar är inte den aktuella bilen.
Glenn Lindberg

Detta exemplar är inte den aktuella bilen.

Natten mot söndag 14 maj blev en silverfärgad Porsche 911 GT3 RS av med sina däck och fälgar i Stavsnäs Vinterhamn. Värde, cirka 90 000 kronor. Natten till måndag kom tjuvarna tillbaka och stal hela bilen som senare under måndagen påträffades i Enskede i södra Stockholm, då med hjulen på igen men utan motorlucka och spoiler. Värde, cirka 130 000 kronor.

swedish-porsche-911-gt3-rs-reportedly-stolen-one-day-after-its-wheels-were-taken

Bilen bärgades sedan till Porsche Center vid Smista Allé men där blev den inte kvar länge. Natten till i dag onsdag 17 maj stals bilen igen och än så länge är den inte återfunnen.
Bilen är alltså en silverfärgad Porsche 911 GT3 RS årsmodell 2016 med registreringsnummer YFN344, och chassinummerWP0ZZZ99ZGS189886. Värdet på bilen uppskattas till cirka 2,2 miljoner kronor.

En smått bisarr historia som vi hoppas får ett lyckligt slut. Har du tips kontaktar du larmtjänst.se eller polisen.

Stolen-porsche-911-gt3-rs

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa