Prenumerera på Teknikens Värld

Här är en Porsche 911 RSR -93 som aldrig använts – eller tvättats

Som en av 51 tillverkade bilar är Porsche 911 RSR exklusiv nog som det är. Men det här exemplaret har dessutom bara en mil på mätaren.

Porsche 911 RSR.jpg2
RM Sotherbys

Bilen går ut på auktion på RM Sotherby’s den 27 maj, och väntas säljas för runt 20 miljoner kronor. För det får en lycklig köpare en världsunik bil som inte rullat en meter de senaste 24 åren. Men vi hoppas den tvättas ordentligt innan köparen mottar leverans.

911 RSR är en racepreppad specialmodell med den breda karossen från 911 Turbo. Motorn på 3,8 liter finns bara i den här modellen. Med sina 350 hästkrafter slungar den iväg bilen till 100 km/h på 3,7 sekunder.

Bilen är från början specialbeställd av en uppenbart excentrisk kund. Den har lila Speedline-fälgar och och kontrasterande bromsok i guld. Inredningen är väldigt, väldigt röd. Allt från säten till instrumentbräda, störtbur och växelspaksknopp är klätt i klarrött läder.

Varför köparen aldrig använde sitt extrema vrålåk är inte känt.

 

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa