Prenumerera på Teknikens Värld

”Porsche har aldrig byggt en bil med grill”

Porsches chefsdesigner Michael Mauer sa under Frankfurtsalongen att deras bilar aldrig har haft någon grill i fronten. Varken förr i tiden eller nu…

porsche cayenne turbo 2018

Och det är kanske sant, beroende på hur man ser det. Länge hade ju Porsche enbart bilar med motorn placerad i skuffen, och därför behövdes det inte någon grill i fronten. Men numera, när Porsche även bygger bilar med motorn fram, så har väl ändå bilarna grillar?

Nej, inte om du frågar Porsches chefdesigner Michael Mauer. Enligt honom är det viktigt att skilja på begreppen. Porsches bilar har nämligen aldrig haft någon grill – bara luftintag. Och så är det än i dag, menar han. Placeringen på öppningarna för luftkylningen i fronten, på dagens moderna Porsche-bilar, sitter så pass lågt att de inte kan kallas för en grill – som enligt Mauer sitter högre upp.

Är du lika fyrkantig i ditt tankesätt kring bilens främre öppningar? Eller är kanske en öppning i kofångaren en grill för dig, oavsett om den sitter uppe eller nere?

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa