Prenumerera på Teknikens Värld

Porsches första supersnabba laddare färdig – klarar 350 kW

Porsches första supersnabba elbilsladdare har öppnat i Adlershof i sydöstra Berlin. Den är vattenkyld och har en kapacitet på 350 kW, vilket ska vara tillräckligt för att ladda till 80 procent på 15 minuter.

Porsche snabbladdare berlin

Produktionsversionen av Mission E börjar inte produceras innan 2019, men Porsches första supersnabba laddstation står redan klar i Berlin. En av de mest uppmärksammade egenskaperna med Porsches elbilskoncept Mission E är just laddkapaciteten. Med 800 volt och 350 kilowatt ska det vara möjligt att ladda batteriet till 80 procent på bara 15 minuter. Laddkabeln blir vätskekyld för att klara den enorma strömmen.

Laddstationen är en del av en en ny anläggning som Porsche kallar för ett av världens mest moderna Porsche-center, bland annat med ett 25 meter högt torn med solceller som genererar 30 000 kWh per år, vilket täcker hela anläggningens årliga energiförbrukning.

Porsche solcellstorn berlin

Laddstationen är inte uppskruvad hela vägen till 350 kW i dag, utan kommer till en början att ge mellan 50 och 150 kW. Den högre effekten kommer när Porsche börjar sälja elbilar i större skala. De har en målsättning om att varannan bil som säljs år 2023 ska vara eldrivna.

 

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa