Prenumerera på Teknikens Värld

Prisbelönt klassiker tog sig vatten över taket

En Packard Super Eight Convertible Sedan från 1930-talet gick och vann pris på en utställning. Glad i hågen glömde ägaren att dra handbromsen på bilen som rullade ner i en damm.

Det var på The Hilton Head Island Motoring Festival & Concours d’Elegance den gångna helgen som en mycket fin Packard Super Eight Convertible Sedan från åren innan andra världskriget gick och vann ”bäst i klassen”-utmärkelsen. Inte undra på det, det finns inte många kvar av denna modell och just detta exemplar ska tydligen vara i ”mint condition”. Totalrenoveringen för stora summor pengar ska tydligen har slutförts så sent som i somras.

Tyvärr inte längre… för när bilen hade utsetts till vinnare och ägaren fått någon form av prispokal lämnades den utan tillsyn. Plötsligt började den över 1,8 ton tunga kärran från 1930-talet att rulla baklänges på den släta golfbanan. Åskådare försökte rädda klassikern, men dessvärre. Den åkte i plurret och försvann helt under ytan.

En bärgningsfirma och dykare kom till undsättning. Då upptäcktes man att handbromsen inte var aktiverad.

Frågan är nu hur mycket det kostar att åtgärda denna tjusiga bil till att återfå sitt forna skick?

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa