Prenumerera på Teknikens Värld

PSA överens – Opel blir franskt, enligt källor

Enligt uppgifter från anonyma källor är PSA Group nu överens med General Motors om att köpa förlustföretaget Opel.

PSA-OPEL

Franska PSA Group har träffat ett avtal med General Motors om att ta över Opel. Det rapporterade Reuters i går eftermiddag, och hänvisade till två anonyma, men ”insatta källor”.

Källorna meddelar att PSA:s styrelse ska ha godkänt ett avtal på ett möte under fredagen, och planerar ett officiellt uttalande på måndag. Reuters har sökt både Opel och PSA för en kommentar, men de har avböjt.

PSA, som tillverkar Peugeot och Citroën, har redan ett visst samarbete med Opel i Europa, och redan förra månaden meddelade de att de förhandlar med GM om att ta över Opel tillsammans med varumärket Vauxhall, som bilarna heter i Storbritannien.

GM:s Europeiska del har gått med förlust 16 år i sträck. Men PSA:s vd Carlos Tavares sa i ett uttalande förra veckan att ett övertagande av Opel är ”en möjlighet att skapa en Europeisk bilmästare”.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler