Prenumerera på Teknikens Värld

PSA vill ha tillbaka hälften av Opel-pengarna från GM

Överraskande skitiga motorer gör att PSA vill ha tillbaka hälften av de 21 miljarder kronor man köpte Opel och Vauxhall för.

Opels vd Michael Lohscheller (vänster) skakar hand med PSA-gruppens ordförande Carlos Tavares.

Opels vd Michael Lohscheller (vänster) skakar hand med PSA-gruppens ordförande Carlos Tavares.

I våras köpte PSA-koncernen Opel och syskonmärket Vauxhall för 21 miljarder kronor, nu vill man ha tillbaka hälften av pengarna från den tidigare ägaren General Motors, enligt en källa till Reuters. Det efter att man har upptäckt att bilarna släpper ut betydligt mer än vad man förväntat sig.

Något sådant krav från PSA känner dock inte General Motors talesman David Caldwell till och vill heller inte spekulera i ärendet.

Samtidigt kan motorernas eventuella skitighet inte komma som någon chock för PSA. I efterdyningarna av dieselgateskandalen kom det fram att Opel hade manipulerat sina bilars mjukvara.

PSA har redan gjort klart att Opel- och Vauxhall-bilarna i framtiden kommer att bygga på PSA-teknik då den befintliga ratas av flera experter i branschen som föråldrade och för konventionella.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa